Οφέλη των αρωματικών κεριών από σόγια με Λεβάντα

 Οφέλη των αρωματικών κεριών με Λεβάντα

Τι είναι η Λεβάντα;

soy lavender candle

Η περιγραφή του αρώματος της λεβάντας  είναι ένας συνδυασμός λουλουδιών και γλυκών με υποτόνους βοτάνων. Αμέσως μπορεί κανείς να σκεφτεί τεράστια χωράφια λεβάντας να απλώνονται με μωβ τσαμπιά γαλήνης και ευτυχίας! Ως ένα από τα πιο όμορφα και ευέλικτα βότανα, η ιστορία της λεβάντας πηγαίνει πολύ πίσω. Υπάρχουν πολλές χρήσεις του αιθέριου ελαίου λεβάντας και είναι όλο και πιο δημοφιλές στον κόσμο της αρωματοθεραπείας.

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας μπορεί να :

 • μειώσει το άγχος
 • μειώστε τους πονοκεφάλους
 • βοηθήσει να κοιμηθείς ευκολότερα
 • σε βοηθήσει να ηρεμήσεις
 • διώχνουν τα ζουζούνια φυσικά

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τα οφέλη των αρωματικών κεριών απο σόγια με Λεβάντα

 

Ποια είναι τα οφέλη του αιθέριου ελαίου λεβάντας;

 

Η λεβάντα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους

Η λεβάντα μπορεί να μειώσει την ένταση και τη συχνότητα των πονοκεφάλων

Λεβάντα και ύπνος πάνε χέρι-χέρι βοηθώντας στην πρόληψη της αϋπνίας

Η λεβάντα ηρεμεί

 

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη των αρωματικών κεριών λεβάντας;

Τα παραπάνω οφέλη κάνουν το αιθέριο έλαιο λεβάντας σε κεριά μια εξαιρετική επιλογή για ευεξία και αυτοφροντίδα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ακόμη προνόμια που αξίζει να γνωρίζετε! Τα αρωματικά κεριά λεβάντας έχουν και ιδιότητες αρωματοθεραπείας εκτός από τη θεϊκή τους μυρωδιά. Ένα κερί με άρωμα λεβάντας μπορεί να οφελήσει σχεδόν κάθε χώρο με το όμορφο άρωμα του! Α, και άλλο ένα πρόσθετο πλεονέκτημα; Τα αρωματικά κεριά λεβάντας εκπέμπουν μια φυσική μυρωδιά που αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα δεν αντέχουν!

Λεβάντα σε κεριά σόγιας

Ένα από τα καλύτερα αρωματικά κεριά λεβάντας είναι αυτά που φτιάχνονται με αιθέρια έλαια αρωματοθεραπείας και κερί σόγιας. Το κερί σόγιας είναι ένα κερί φυσικής προέλευσης που δημιουργείται από σπόρους σόγιας. Και vegan και ανανεώσιμο, έχει καθαρή καύση. Όταν αραιώνετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας σας με βάση το κερί, επιλέγουμε πάντα σόγια!

soy candle

Κεριά με βανίλιας και λεβάντας

Ένα δημοφιλές αιθέριο έλαιο για ανάμειξη με λεβάντα στην παρασκευή κεριών είναι η βανίλια. Αν θέλετε να απολαύσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, γεμάτη με αρώματα αρωματοθεραπείας, αυτό είναι απαραίτητο. Προσθέστε το ζεστό, γλυκό άρωμα της βανίλιας στη φρέσκια λουλουδάτη αρωματική λεβάντα σας. Ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο.

 

Ανάπτυξη κεριών

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, τα κεριά έχουν αναπτυχθεί από μια ποικιλία λιπών, ελαίων και ουσιών που μοιάζουν με κερί που προέρχονται από ζώα, έντομα, φυτά και βράχους.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το «κερί» είναι ένας γενικός όρος για την ταξινόμηση υλικών που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • υγρό σε υψηλότερες θερμοκρασίες
 • Κυρίως υδρογονάνθρακες στη δομή
 • Αδιάβροχο; αδιάλυτο στο νερό
 • Ομαλή υφή? φουσκώνει υπό ελαφρά πίεση
 • Χαμηλή τοξικότητα; χαμηλή αντιδραστικότητα
 • Χαμηλή οσμή

 

 

 

Οι πρώτοι πολιτισμοί εξαρτιόνταν σε μεγάλο βαθμό από τις πρώτες ύλες που υπήρχαν για τη δημιουργία του κεριού.  Αρχαίοι Αιγύπτιοι και  Πρώιμοι Ρωμαίοι βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στο λίπος που παράγεται από ζώα.

 

«Ένα κερί ζωικού λίπους, για να είναι καλό, πρέπει να είναι μισό λίπος προβάτου και μισό λίπος αγελάδας. αυτό των γουρουνιών δίνει μια άσχημη μυρωδιά και έναν πυκνό μαύρο καπνό»

– Ανώνυμος, 18ος αιώνας

Χρονικό των κεριών

Στην Κίνα, το κερί μέλισσας χρησιμοποιήθηκε για κεριά ήδη από τη δυναστεία των Τανγκ (618-907 μ.Χ.) και το κερί που προερχόταν από το έντομο Coccos Pella είχε αναπτυχθεί από τον 12ο αιώνα. Εκχυλίσματα από ξηρούς καρπούς χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή κεριού στις αρχές της Ιαπωνίας, ενώ στην Ινδία έβραζαν τον καρπό της κανέλας για κερί.

Το κερί μέλισσας εισήχθη στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα, αλλά σπάνια χρησιμοποιήθηκε στα σπίτια λόγω των μεγάλων εξόδων του.

 

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η ανάπτυξη νέων κεριών εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της πρώτης ύλης, την ευκολία και την οικονομία της επεξεργασίας της πρώτης ύλης σε κερί κατάλληλο για χρήση κεριών και την επιθυμία του κεριού σε σύγκριση με άλλα διαθέσιμα κεριά.

 

Το ζωικό λίπος ήταν το τυπικό καθημερινό κερί που χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι τον 18ο αιώνα, όταν η βιομηχανία φαλαινοθηρών ενθάρρυνε την ανάπτυξη του κεριού spermaceti, ενός καθαρού κεριού, χαμηλής οσμής που προέρχεται από το έλαιο της κεφαλής της φάλαινας.

 

Το Spermaceti παρέμεινε το κύριο κερί κεριού μέχρι τα μέσα του 1800, όταν αναπτύχθηκε το κερί στεαρίνης και στη συνέχεια το κερί παραφίνης. Το κερί στεαρίνης, που βασίζεται στην εξαγωγή στεατικού οξέος από ζωικά λιπαρά οξέα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην Ευρώπη. Το κερί παραφίνης, που αναπτύχθηκε αφού οι χημικοί βρήκαν έναν τρόπο να αφαιρέσουν τη φυσική κηρώδη ουσία από το πετρέλαιο κατά τη διάρκεια της διύλισης, έγινε το τυπικό κερί στο δυτικό ημισφαίριο.

20 ος αιώνας

Κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, πολλά συνθετικά και χημικά συντιθέμενα κεριά, συμπεριλαμβανομένων των πηκτωμάτων, αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό για ειδικές χρήσεις κεριών. Δύο κεριά με βάση τα φυτικά – το κερί σόγιας και το κερί φοίνικα – αναπτύχθηκαν για εμπορική χρήση στην αγορά κεριών στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με υδρογόνωση λαδιών σόγιας και φοινικέλαιου, αντίστοιχα.

Η παραφίνη είναι μακράν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κερί σε παγκόσμια βάση σήμερα. Το κερί μέλισσας χρησιμοποιείται επίσης σε όλο τον κόσμο, αν και σε σημαντικά μικρότερες ποσότητες.Αντίθετα το κερί Stearin περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή χρήση.  Διάφορα κεριά όπως το  κερί σόγιας, το κερί φοίνικα, τα πηκτώματα, τα συνθετικά κεριά και τα συνθετικά κεριά χρησιμοποιούνται επίσης τώρα στα κεριά, όπως και μια ποικιλία μιγμάτων κεριού και προσαρμοσμένες συνθέσεις κεριού.

 

Γεγονότα για το κερί

 

 • Πριν από τον 19ο αιώνα, ένα κερί «κερί» συνήθως αναφερόταν σε κερί μελισσοκέρι.
 • Όλα τα κεριά είναι κυρίως υδρογονάνθρακες, είτε το κερί είναι ζωικής, φυτικής ή πετρελαϊκής προέλευσης. Η χημική σύνθεση όλων των κεριών που χρηγια την κατασκευή κεριών είναι παρόμοια αν και όλα τα κεριά δεν καίγονται με τον ίδιο τρόπο.
 • Τα κεριά αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη χρήση κεριών, μετά τη συσκευασία και τις επικαλύψεις συσκευασιών.
 • Η παραφίνη είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κερί σήμερα. Το κερί μέλισσας, το κερί σόγιας, το κερί φοίνικα, τα πηκτώματα και τα συνθετικά κεριά χρησιμοποιούνται επίσης στην παραγωγή κεριών, όπως και τα μείγματα κεριών.
 • Τα κεριά καίγονται με κίτρινη φλόγα λόγω της παρουσίας άνθρακα.
 • Δεν υπάρχει κερί χωρίς αιθάλη.Δηλαδή  όλες οι οργανικές ενώσεις όταν καούν θα εκπέμπουν λίγο άνθρακα (αιθάλη) λόγω ατελούς καύσης. Η αιθάλη είναι πρωτίστως ένας παράγοντας μήκους φυτιλιού και διαταραχής της φλόγας.
 • Μετά από το χρονικό των ειδών κεριών που υπάρχουν ανα τους αιώνες καταλήγουμε ότι το κερί σόγιας είναι το πιο ακατέργαστο και το πιο φιλικό προς τον άνθρωπο.
 • Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές κεριών χρησιμοποιούν μόνο κεριά υψηλής ποιότητας στις συνθέσεις τους.

Αν θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα για την λεβάντα και τις ιδιότητες της ακολούθησε με στο instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο facebook

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *